Home »|

SUMMER FUN 2016 - Ateliere de vacanta

SUMMER FUN 2016 - Ateliere de vacanta

A venit vacanța?! Te gândești cum să-i oferi copilului tău recompense pentru munca unui an de studiu? Înscrie-l la atelierele SUMMER FUN și-ți va oferi un zâmbet larg de fiecare dată când vă veți aminti de vacanța de vară 2016.

Pentru perioada 27 iunie - 29 iulie am pregătit pentru cei mici (6 - 10/11 ani) programe interesante și distractive: 

 

MICI EXPLORATORI - MARI CUCERITORI - atelier experiențial de cultură generală 

Vom explora și vom descoperi o nouă civilizație în fiecare săptămână și vom călători prin întreaga lume…și în timp: Egiptul Antic, Peru, Polul Nord, Țările Scandinave și multe altele.

Atelierul este unul experiențial, în care copii vor avea ocazia atât  de a afla lucruri noi, cât și de a experimenta: vor desluși mesaje secrete scrise cu ajutorul hieroglifelor, vor construi piramide, iglu-uri, decoruri specifice fiecărei civilizații.

 
MISTERELE UNIVERSULUI- atelier experiențial de cultură generală 

Copiii vor explora curiozități despre Sistemul Solar, despre planete și asteroizi, comete și meteoriți și multe alte lucruri fascinante din univers prin experimente și multe aplicații practice. 


CIRCUITE ELECTRICE - atelier experiențial 

Acest workshop le va oferi celor mici ocazia de a afla informații de bază despre circuitele electrice simple și vor putea face propriile experimente (într-un mediu sigur) pentru a descoperi de ce este nevoie pentru a  aprinde un bec, pentru a activa un ventilator, care este legătura dintre magneți și curentul electric și multe altele.

 

CUM AR FI DE N-AR MAI FI... - atelier de mari filosofii ale celor mici 

Antoine de Saint-Exupery spunea că ”perfecţiunea e atinsă nu atunci când nu mai este nimic de adăugat, ci când nu mai este nimic de înlăturat”. Pornind de aici, ne-am gândit să verificăm și noi...prin ochii celor mici, dar cu idei maaari, cât de aproape de perfecțiune este lumea în care trăim, imaginându-ne cum ar fi dacă într-o zi n-ar mai exista... curentul electric, Luna sau minciuna. 

Prin acest atelier ne propunem să dezvoltăm gândirea critică și argumentativă a celor mici, abilitatea de comunicare și exprimare a propriilor opinii și îmbinarea creativității cu logica, a imaginației cu știința.  

 

ȘCOALA DE DETECTIVI - atelier de logică și perspicacitate 

La ”Școala de detectivi” copiii vor dezlega enigme și puzzle-uri, vor învăța cum să caute indicii și cum să le descifreze, vor ști care sunt instrumentele necesare oricărui detectiv  și vor învăța cum să-și folosească atât logica, dar și creativitatea pentru a rezolva probleme de perspicacitate. 

Beneficiile copiilor în urma participării la acest atelier sunt multiple: dezvoltarea gândirii logice, analitice, capacității de rezolvare a problemelor, stimularea gândirii divergente și a creativității, încurajarea cooperării și lucrului în echipă și multă distracție. 

 

CĂLĂTOR... PROFESIONIST - atelier de cultură generală 

Este vară și tot auzim despre vacanțe fascinante pe insule tropicale, în stațiuni de schi renumite sau în zone mai puțin explorate. Dar, dincolo de lucrurile știute de toată lumea despre Hawaii, Zanzibar, Nepal, Laponia sau chiar Delta Dunării, Transfăgărășan sau peșterele din Apuseni, copiii vor afla detalii mai puțin cunoscute, dar importante despre...destinații de senzație din România și din alte țări. La final, ei vor ști care este limba oficială a fiecărui loc ”vizitat”, care este drapelul sau moneda oficială, aspecte culturale și religioase locale specifice, obiceiuri culinare și vestimentare, aspecte legate de istorie, artă și cultură, dar și de climă, vegetație sau chiar faună și multe altele. La final, copiii vor fi experți în planificarea unei excursii: de la bagaje la planificarea itinerariului și achiziționarea suvenirurilor. În fiecare săptămână vom explora o destinație din România și una din altă țară a lumii, 

 

DARURI CU SUFLET - ateliere de pictură (pictură pe sticlă, pictură în ulei, pictură pe lemn, pictură pe textile) 

Atelierele de pictură îmbină însușirea unor tehnici artistice specifice (pictură în ulei, pictură pe sticlă / lemn / ceramică / textile) cu încurajarea exprimării de sine într-o manieră liberă, creativă. Copiii își vor putea personaliza obiecte dragi (o cană, un pahar) sau vor crea obiecte decorative din lemn, sticlă sau ceramică. 

Ne place planeta noastră și adoptăm o atitudine eco, așa că vom aplica și la aceste ateliere principiile reciclării creative, alegând să decorăm și obiecte aflate la îndemână (un borcan, o cutie de conserve, ustensile de bucătărie din lemn, etc.) încurajând astfel copiii să recicleze, să își dezvolte creativitatea și să realizeze daruri unice, personalizate pentru cei din jur, 

 

LABORATORUL DE CREAȚIE - atelier de art&craft

În cadrul acestui atelier vom îmbina tehnici specifice de handcraft (origami, design prin tehnica șervetelului, design floral) cu principiile reciclării creative pentru a crea mici bijuterii și multe alte obiecte decorative. 

 

LECTURĂ CREATIVĂ (adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 99 de ani) 

Știm că vacanța mare vine la pachet cu lecturile de vară, așa că venim în întâmpinarea copiilor cu acest atelier prin care pot parcurge unele dintre aceste lecturi în cadrul unui grup, în care pot schimba impresii, pot să-și expună propriile idei și le oferim ocazia de a-și dezvolta gândirea critică și capacitatea de argumentare. 
 

FOCUS PRIN JOACĂ - ateliere de atenție și concentrare 

Prin jocuri distractive și interactive stimulăm dezvoltarea capacității de concentrare și atenție, dar și a abilităților de comunicare și relaționare în cadrul grupului. 


SCENARIU DE POVESTE - atelier de scriere creativă 

Prin acest atelier copiilor le va fi stimulată imaginația, prin povești spontane create în cadrul grupului, pornind de la elementele definitorii ale unei povești (structură, momente, personaje, morală, etc.)

Prin tehnicile specifice utilizate (”povestea în ramă”, ilustrare sau chiar dramatizare) copiii vor reuși să transpună scenarii din viață în povești, să găsească soluții și ”personaje ajutătoare” pentru situațiile dificile din poveste, să își exprime liber ideile, trăirile și convingerile, toate acestea facilitând creșterea stimei de sine a copilului, încurajarea cooperării la nivelul grupului și stimularea creativității. 

 

ANIMALUL DE PUTERE - atelier de gândire pozitivă

Împreună cu cei mici vom descoperi părțile bune si puternice din fiecare animal. Vom încerca să vedem partea bună din orice situație 

 

LEGO Fun

Atelierele LEGO Fun se adresează copiilor cu vârsta de peste 6 ani și își propun dezvoltarea inteligenței logice, spațiale, a abilităților de planificare, încurajarea lucrului în echipă. Ne mândrim cu colecția noastră de LEGO: stația de pompieri, cafeneaua, magazinul de biciclete, vapor de croazieră, castelul Cenușaresei, ferma cu animale.


BOARD– GAMES &TWISTER

La clubul de board – games le-am pregătit celor mici multe jocuri de strategie distractive (Catan, Ubongo, Monopoly, Club 2% și nu numai), care le vor stimula gândirea logică, atenția și nu numai. 

Și, pentru că e vacanță și distracția are prioritate, nu vom rata nici un joc de Twister! (iar dacă vremea este frumoasă, Twister în Cișmigiu). 

 

Perioada: 27 iunie - 29 iulie, în fiecare zi (9.00 - 12.00 și 15.00 - 18.00) 

Investiția părinților: 30 de lei / atelier sau 250 de lei / 10 ateliere

Pentru înscrieri și mai multe detalii ne puteți contacta la numărul de telefon 0770 390 767 sau la adresa de email office@sense4.ro

 

 

Sense 4 – Comunitate educațională este o structură de economie socială înființată de Asociația C4C - Communication for Community în cadrul Proiectului „S.E.S. – Să evoluăm sustenabil” – POSDRU/168/6.1/S/145501.
Titlul programului: Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ”Investește în oameni!”
Titlul proiectului: Să evoluăm sustenabil
Editorul materialului: Asociația C4C – Communication for Community Data publicării: octombrie 2015
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României