Home »|

Micul Print - Ucenic in Tara Emotiilor (program de dezvoltare personala pentru copii)

Micul Print - Ucenic in Tara Emotiilor (program de dezvoltare personala pentru copii)

În fiecare luni, ora 17.00-18.30 (începând din 14 noiembrie)


Auzim tot mai des că succesul în viață este determinat mai mult de inteligența emoțională decât de cea cognitivă. Inteligența emoțională se referă la a fi în contact cu noi înșine, cu propriile trăiri emoționale și a a ne conecta în mod autentic la cei din jur.

”Micul Prinț - Ucenic în Țara Emoțiilor” este un program de dezvoltare personală de grup (6-8 participanți), în care copiii vor fi ghidați prin fascinanta lume a emoțiilor, într-un cadru securizant, având posibilitatea de a conștientiza propriile emoții, de a recunoaște trăirile emoționale ale celor din jur și de a-și activa resursele creative în direcția dezvoltării de răspunsuri emoționale adecvate unor situații de viață diverse. 
Tehnicile de lucru cu grupurile de copii se împletesc cu tehnicile specifice de desen, pictură, creare de povești, teatru de păpuși, pantomimă. 


Ucenicia micuților se face în 4 pași: 
 
1. ”Emoția - de la simțuri la simțiri”
 
Într-un mediu primitor și securizant, copiii se vor dovedi nu doar maeștri ai marilor întrebări, ci și ai celor mai surprinzătoare răspunsuri. 
Iar, pentru că noi știm că răspunsurile le aflăm prin joc și experiențe de neuitat, vom stimula curiozitatea și creativitatea prin jocuri de mișcare și exprimare liberă și împreună vom afla răspunsuri la întrebări presante: ”Ce sunt emoțiile?”, ”Cum apar ele?”, ”Cum ne dăm seama de ele?”, ”Când apare o emoție?”, ”La ce sunt bune?”, ”Toți oamenii au aceleași emoții?”, ”De ce avem emoții?”... și multe altele la care noi nici nu ne-am gândit încă. 
Noi, la Sense4, am descoperit deja că ucenicia e treabă serioasă, așa că vom întocmi și un ”Dicționar al emoțiilor”, pentru că vrem să ne amintim și să dăm mai departe din înțelepciunea noastră (e cu drepturi de autor  și îl veți lua acasă)
 
2, ”Arta emoțiilor” 
 
De multe ori ne întrebăm dacă emoțiile sunt toate bune sau sunt și ...rele, dacă ne ajută sau sunt situații în care mai degrabă ne ... încurcă. Par întrebări complicate, cu un răspuns simplu: emoțiile sunt. 
Copiii au ocazia de a învăța să accepte și să îmbrățișeze paleta de emoții pe care o experimentează, dezvoltându-și capacitatea de identificare și gestionare a lor. În această etapă vom apela la resursele creative ale copiilor, încurajând exprimarea de sine prin mijloace artistice: pictură, modelaj, colaje. 
 
Inspirate din tehnicile specifice art-terapiei, desenul, pictura sau modelarea lutului favorizează exprimarea liberă, necenzurată a universului interior, iar copiii vor lua contact cu propriile emoții într-o manieră inedită, combinând în mod armonios arta cu jocul, creativitatea cu spontaneitatea.   
Pentru că noi știm cât de importantă este o abordare multisenzorială, metodele expresiv-artistice alese vor urmări stimularea tuturor simțurilor (nu vă faceți griji, însă, dragi părinți: doar ceaiul și biscuiții ne vor răsfăța papilele gustative) pentru integrarea planului emoțional cu cel intelectual, dar și senzorial. 
 
3. ”Emoții de basm” 
 
Basmele sunt primele lecții de viață, nu-i așa? Dar în spatele poveștilor cu happy-ending (de cele mai multe ori) se află personaje cu trăiri interioare complexe, principii de viață valoroase și, întotdeauna, o morală. 
Așa că noi vom explora lumea de basm, vom identifica tipologii de personaje și emoțiile din spatele unei simple etichete (bun sau rău, curajos sau fricos, etc.) și vom da viață personajelor preferate. 
 
4. ”Micul Prinț - O nouă aventură” 
 
La final de ucenicie, vom avea și lucrarea de absolvire. Pornind de la cele învățate și descoperite pe parcursul primelor 3 întâlniri, vom crea o nouă poveste...povestea noastră, pe care o vom scrie frumos și o vom dărui și celor dragi. 
 
 
Cui se adresează? 
Copiilor curioși cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani. 
 
Când? 
Luni (14, 21, 28 noiembrie și 5 decembrie) - 17.00 - 18.30 

Unde? 
Sense4 - Strada Pictor Constantin Stahi, nr. 14, sector 1, București (în apropierea Parcului Cișmigiu - intrarea din Bd. Schitu Măgureanu) 

Cât? 

Durata: 4 sesiuni (1 sesiune/săptămână)

Preț: 50 de lei / sesiune. La plata integrală a celor 4 sesiuni, beneficiați de o reducere de 10%, iar familiile cu doi sau mai mulți copii participanți beneficiază de o reducere suplimentară de 10%.  


Copiii participanți vor putea să:

-          conștientizeze propriile trăiri emoționale și să dezvolte răspunsuri emoționale adecvate

-          manifeste încredere în sine 

-          își depășească timiditatea

-          fie empatici și sensibili la emoțiile celorlalți

-          cultive relații armonioase cu cei din jur 


Programul este susținut de:
 Georgiana Dobre - psiholog, consilier pentru dezvoltare personală și trainer acreditat, cu experiență în susținerea de activități socio-educative și workshopuri de creație și dezvoltare personală pentru copil și familie. 

 
Perioada de desfășurare: 14 noiembrie - 5 decembrie
- în fiecare luni, în intervalul orar 17.00-18.30 

Pentru rezervări, ne puteți contacta la adresa de email office@sense4.ro sau la numărul de telefon 0770 390 767. 

Vă așteptăm cu drag! 

Sense 4 – Comunitate educațională este o structură de economie socială înființată de Asociația C4C - Communication for Community în cadrul Proiectului „S.E.S. – Să evoluăm sustenabil” – POSDRU/168/6.1/S/145501.
Titlul programului: Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ”Investește în oameni!”
Titlul proiectului: Să evoluăm sustenabil
Editorul materialului: Asociația C4C – Communication for Community Data publicării: octombrie 2015
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României