Home »|

Cristina Muntean - Psiholog clinician

Cristina Muntean - Psiholog clinician

Cristina Muntean este psiholog clinician, absolventă a unui masterat de psihologie clinică, cu specializare în intervenție timpurie (certificare internațională) și formare în psihoterapia și psihanaliza copilului și adolescentului.

S-a preocupat în permanență de specializarea în domeniul său de activitate, participând la cursuri de formare în terapie familială, terapie prin joc, dramaterapie, teatru de păpuși, muzico-terapie, terapie prin mișcare și dans.  A participat la schimburi de experiență in UK, Franța, Ungaria, Belgia.

Un domeniu aparte al preocupărilor sale profesionale a fost și integrarea  senzorială, având o experiență de peste 10 ani de lucru în această arie. 

O aplecare asupra omului în care înțelegerea lui are loc dincolo de cuvintele pe care le rostește, de gesturile pe care le face. O deschidere asupra suferinței lui, asupra frământărilor lui cele mai profunde… Doar așa îmi place să înțeleg psihologia.
Cei mai buni profesori mi-au fost copiii cu care am lucrat de-a lungul timpului: copii abandonați, din centre de plasament, copii cu dizabilități, cu tulburări emoționale sau de conduită, copii internați în secția de oncologie, adolescenți.
Un copil nu vine niciodată singur într-o terapie, chiar dacă ea este una individuală. El îi aduce cu sine și pe părinții săi, în mintea sa, îi poartă cu el. De aceea, acord o importanță deosebită părinților atunci când lucrez cu un copil.
Începuturile profesiei mele s-au pus în domeniul unei patologii psihiatrice severe a copilului. Mi-a luat ani să înțeleg că, dincolo de teorii etiologice și metode de intervenție, rămân punți de construit între copil și părinții săi. Iar frumusețea întâlnirii dintre cei doi, copil și părinte, este motivația mea princeps în această muncă.
Am învățat că a fi psiholog nu înseamnă “a face”, ci în primul rând “a înțelege”, iar apoi “a accepta”. Doar când am înțeles că există un pact, o relație puternică, tainică între fiecare copil, adult sau familie și simptomul pentru care ajunge într-un cabinet de specialitate, doar atunci am putut să-i ajut.

Sense 4 – Comunitate educațională este o structură de economie socială înființată de Asociația C4C - Communication for Community în cadrul Proiectului „S.E.S. – Să evoluăm sustenabil” – POSDRU/168/6.1/S/145501.
Titlul programului: Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ”Investește în oameni!”
Titlul proiectului: Să evoluăm sustenabil
Editorul materialului: Asociația C4C – Communication for Community Data publicării: octombrie 2015
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României