Home »|

Contractare si evolutie în cuplu

Contractare si evolutie în cuplu

Contractare și evoluție în cuplu

Programul vine în sprijinul cuplurilor care din diverse motive exprimate, ajung să se simtă în relația cu partenerul, frustrați, neglijați, neînțeleși, simt că merg în direcții total opuse sau că nu pot ține pasul unul cu celalalt, sunt copleșiți de regrete, se simt vinovați, sunt suprasolicitați sau simt că nu pot oferi atât cât li se solicită, simt că nu mai gasesc soluții la problemele lor.

Centrul de Consiliere și terapie sense4 oferă cadrul favorabil restructurării interacțiunilor psihologice dintre membrii cuplului cu scopul revitalizării și funcţionării mai bune a relaţiilor dintre aceștia.

În relația de cuplu partenerii vin cu două tipuri de concepții despre viaţa de cuplu şi cea de familie, fapt pentru care, de cele mai multe ori, vor apărea tensiuni şi conflicte, fiecare dintre cei doi va crede că modul personal de a acţiona este cel mai potrivit.

Programul are drept scop clarificarea relaţiei, a resurselor şi barierelor relaţionale, modelarea stilurilor nepotrivite de comunicare şi relaţionare dintre cei doi parteneri şi obţinerea unor stiluri noi şi eficiente, înțelegerea propriului comportament

Rolul terapeutului este acela de ghid și în acelaşi timp de oglindă neutră a ceea ce se întâmplă între parteneri, va însoți cuplul în demersul de identificare a resurselor și calităților, în a găsi împreună cât mai multe soluţii reale şi posibile la dificultăţile cu care se confruntă.

Prin parcurgerea programului de dezvoltare personală ”Contractare și evoluție în cuplu”
- Vei descoperi problemele prezente care îți blochează libertatea de a alege, de a fi creativ, de a te simți împlinit.
- Să fii conștient de emoțiile care nu te lasă să evoluezi.
- Să descoperi valorile și principiile ”căpușă”.
- Vei învăța să fii liber în acord cu tine și celălalt.
- Vei învăța cum să ceri și să dăruiești.
- Vei descoperi gradul și formele iubirii implicate în relația ta.

Sense 4 – Comunitate educațională este o structură de economie socială înființată de Asociația C4C - Communication for Community în cadrul Proiectului „S.E.S. – Să evoluăm sustenabil” – POSDRU/168/6.1/S/145501.
Titlul programului: Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ”Investește în oameni!”
Titlul proiectului: Să evoluăm sustenabil
Editorul materialului: Asociația C4C – Communication for Community Data publicării: octombrie 2015
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României